sv SPES stopt na dit seizoen met korfbal

Helaas hebben we woensdag 9 februari besloten om na 65 jaar te stoppen met het aanbieden van korfbal vanaf volgend seizoen. Dit seizoen zijn we nog maar met één team actief in competitieverband en we zien nu dat we voor volgend seizoen te weinig spelende leden hebben om op een leuke manier door te gaan met het in competitieverband korfballen. Met de leden die graag willen blijven korfballen gaan we samen kijken of er mogelijkheden zijn bij andere clubs in de regio.

65 jaar korfbal in Eexterveen

Korfbal en Eexterveen zijn twee begrippen die nauw verwant zijn. In 1957 heeft sv SPES haar activiteiten uitgebreid met korfbal. Een sport die past bij kleine dorpen, omdat jongens en meiden samen kunnen sporten. Een stormachtig begin volgt. In het tweede jaar werden het eerste van de senioren (er waren toen al twee teams) en het jeugdteam meteen kampioen. Daarna volgen er vele avonturen op het veld, in de zaal en zelfs in de liefde. De korfbal is er niet alleen voor het sportieve, zeker ook voor het sociale.

Laatste wedstrijden

Dit laatste lustrumjaar willen we op een mooie manier afsluiten. We hopen op veel publiek bij de laatste wedstrijden van het B-team en willen met diverse activiteiten rond de laatste wedstrijd 65 mooie korfbaljaren afsluiten. Zo kunnen we ook stil staan bij de vrijwilligers, die ervoor zorgen dat er al die jaren met veel plezier gekorfbald is. Meer informatie volgt op een later moment.

SPES blijft in beweging

De tijd verandert, het dorp is in beweging en ook als sv SPES gaan we hierin mee. Dit betekent dat we een diversiteit aan bewegingsactiviteiten blijven aanbieden voor alle leeftijden. Om af te sluiten met de titel van het kampioenslied gemaakt door Willem Broeksma tijdens ons eerste lustrum:

Spes, ga zo door

72 weergaven0 opmerkingen